Skip to main content

Πρώτο σε διαγωνισμό γραφιστικής το νέο λογότυπο του Makedonia Palace

Η βράβευση του σήματος του Makedonia Palace αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους ανθρώπους της διοίκησης του ξενοδοχείου, αναφέρει η εταιρεία.

Με το πρώτο βραβείο στον «Διαγωνισμό Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής Εικονογράφησης» τιμήθηκε το λογότυπο του Makedonia Palace για την εξαιρετική σχεδίαση και καινοτομία στην κατηγορία σχεδιασμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «η κατάκτηση αυτής της διακεκριμένης βράβευσης αντανακλά την ευαισθησία στην εξελισσόμενη γλώσσα του σχεδιασμού και την επιβεβαίωση της μοναδικής φιλοσοφίας του ξενοδοχείου, που αποπνέει σιγουριά».

Σχεδόν ένα χρόνο πριν το Makedonia Palace ανέθεσε στον πολυβραβευμένο Δημήτρη Παπάζογλου, έναν από τους απο τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της σύγχρονης γενιάς ελληνων γραφιστών, την σχεδιαστική διερεύνηση αποτυπώνοντας οπτικά την νέα εποχή του ιστορικού ξενοδοχείου ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει:

«Η νέα λογοτύπηση με την υπογραφή του διακεκριμένου designer ήρθε να συνοδεύσει την επαναλειτουργία του ανακαινισμένου ξενοδοχείου με μια bold τοποθέτηση όπου πετυχαίνει να υπογραμμίσει την δυναμική επάνοδο και φιλοσοφία του ξενοδοχείου».

Ο Δημήτρης Παπάζογλου, σε συνεργασία με τον Axel Peemoeller, εμπνεύστηκε από τις χαρακτηριστικές παράλληλες κάθετες στήλες τις πλάγιας όψης του κτιρίου απεικονίζοντας πρωτίστως το γράμμα «Μ».

«Η βράβευση του σήματος του Makedonia Palace αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους ανθρώπους της διοίκησης του ξενοδοχείου καθώς το βραβείο αυτό συμβολίζει την αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας για δημιουργία και την ταύτιση του ξενοδοχείου με την σύγχρονη ιστορία της πόλης και τους ανθρώπους της», καταλήγει η ανακοίνωση.