Skip to main content

Μία 15χρονη από Κατερίνη το πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα

Η 15χρονη δέχθηκε δύο μηνύματα μέσω Facebook που την καθοδηγούσαν να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και να αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκι.

Μια 15χρονη από την Κατερίνη φέρεται να ενέδωσε στο διαδικτυακό «παιχνίδι» αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα», στο οποίο αποδίδονται περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η μητέρα της 15χρονης κατήγγειλε στην Ασφάλεια Κατερίνης στις 7 Μαΐου ότι η κόρη της δέχθηκε μηνύματα μέσω Facebook, την 1η και 3η Μαΐου, τα οποία την καθοδηγούσαν να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών (το οποίο δεν έκανε) και να χαράξει τους μηρούς της με χρήση ξυραφιού.

Όπως ανέφερε η μητέρα της 15χρονης, η ζωή της ανήλικης δεν κινδυνεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι έρευνες τις αστυνομίας πάντως δείχνουν να κατευθύνονται προς το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛΑΣ στη Voria.gr στην περίπτωση της 15χρονης δείχνει να επικράτησε μεθοδολογία που ακολουθείται ακριβώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι 50 ημερών που απειλεί ζωές εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων και το οποίο ξεκίνησε από τα κοινωνικά δίκτυα της Ρωσίας, ενώ εξαπλώνεται σιγά σιγά σε άλλες χώρες.

Σε αυτό, ο παίκτης πρέπει να συμμετάσχει σε επικίνδυνες αποστολές. Να αναρριχηθεί σε επικίνδυνα μέρη, όπως γέφυρες, ενώ το τελευταίο στάδιο εξωθεί σε αυτοκτονία είτε πηδώντας από τη στέγη ενός ψηλού κτηρίου ή δια απαγχονισμού.

Οι οδηγίες για τις σκοτεινές αποστολές δίνονται από ανώνυμους «game masters» μέσω συγκεκριμένων ιστοτόπων. Οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται με πόντους για την συμμετοχή τους στις επικίνδυνες δραστηριότητες.

Τα θύματα του αυτοκαταστροφικού «παιχνιδιού», που παρουσιάζεται ως φιλοσοφική πρόκληση, είναι κατά κύριο λόγο έφηβοι. Μία από τις δοκιμασίες τις οποίες καλούνται να φέρουν εις πέρας είναι να χαράξουν λέξεις και σύμβολα στα χέρια τους, μεταξύ των οποίων και μια φάλαινα.

Οι αστυνομικές αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για το επικίνδυνο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή των γονέων. Ωστόσο, ως τώρα δεν είχε καταγραφεί κάποιο περιστατικό στην Ελλάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το protothema.gr