Skip to main content

Πρώτη συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας

Τη δική τους θέση στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία των πολιτών, με πολύτιμη παρακαταθήκη την ελληνική τους ταυτότητα, διεκδικούν οι νέοι ομογενείς στη συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεο
Τη δική τους θέση στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία των πολιτών, με πολύτιμη παρακαταθήκη την ελληνική τους ταυτότητα, διεκδικούν οι νέοι ομογενείς. Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι νέοι και οι νέες που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας ΣΑΕ.

Κατά τις τριήμερες εργασίες, οι σύνεδροι χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και κατέγραψαν ενδιαφέρουσες προτάσεις ανά θεματικές ενότητες, όπως, παιδεία, πολιτισμός, επαγγελματική αποκατάσταση, προγράμματα φιλοξενίας, εθελοντισμού και περιβαλλοντικά, ομογενειακές οργανώσεις κ.ά.

Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε κοινή συνεδρίαση με το προεδρείο του ΣΑΕ.

«Έχετε πολύ μεγάλο έργο και δικαιώνετε τις προσδοκίες μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος, μαζί με τα άλλα μέλη του προεδρείου συνεχάρη τους νέους, με τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίζουν με κάθε τρόπο την υλοποίηση των στόχων τους.

Πρώτο μεγάλο βήμα, που αναλαμβάνουν οι νέοι ομογενείς, είναι η εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Με πρωτοβουλία των Δικτύων Νεολαίας ΣΑΕ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Φοιτητών Νοτίου Αφρικής, (NAHYSOSA), κατασκευάστηκε ειδική ιστοσελίδα, που απευθύνεται στους πολίτες όλου του κόσμου, ζητώντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας.

Στην ιστοσελίδα, www.unitethemarbles.org, σε πολλές γλώσσες ακόμα και στην κινεζική και την αραβική, καταχωρούνται εμπεριστατωμένα επιχειρήματα για την επιστροφή των γλυπτών από το Λονδίνο στο δικό τους σπίτι, το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Οι πρώτες υπογραφές θα κατατεθούν ηλεκτρονικά αύριο, στις 12 το μεσημέρι, από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου οι νέοι, μαζί με το προεδρείο, θα ξεναγηθούν από το διευθυντή, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή. Η αντιπροσωπεία των νέων με το προεδρείο θα επισκεφθούν στη συνέχεια το υπουργείο Πολιτισμού, όπου θα ενημερώσουν για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

Τα πορίσματα από τις εργασίες της πρώτης συνάντησης νεολαίας θα καταχωρηθούν τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα, που δημιούργησαν, www.nesae.gr.

Στη λήξη της συνεδρίασης, οι νέοι ομογενείς, ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έστειλαν και ένα ειρηνικό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους πολίτες της Ελλάδας.