Skip to main content

Πρώτη κύρωση για ΠΑΟΚ, αποβλήθηκε προσωρινά από την ECA

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων αποφάσισε να αποβάλει τον «Δικέφαλο» από το μητρώο της λόγω της εισβολής του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα

Την απόφαση να αποβάλει τον ΠΑΟΚ από το μητρώο της λόγω της εισβολής του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας πήρε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Συγκεκριμένα, η γνωστή και ως ECA εκπροσωπεί τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προστατεύοντας τους κανονισμούς και τις αξίες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι στο συμβούλιο της που θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου, στη Ρώμη θα συζητηθεί εκ νέου η περίπτωση του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA είδε την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σε συνδυασμό με τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αποβάλλουν άμεσα τον ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρώμη».