Skip to main content

Πρώτη επίσημη Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τα κύρια ραντεβού του υποψήφιου για την προεδρία της Νέα Δημοκρατία, οι στηρίξεις και η πρωτοβουλία για την υπερφορολόγηση.

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και κομματικά στελέχη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα (είχε κάνει στην αρχή της εκστρατείας του και την περιοδεία στον Έβρο), ενώ βάσει του προγράμματός του δεν έχει προβλεφθεί κάποια ανοιχτή κεντρική εκδήλωση.

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, ενώ στις 11 έχει συνάντηση με το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στις 3 μετά το μεσημέρι έχει μια ευρεία συνάντηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής. Συγκεκριμένα αναφέρονται το ΕΒΕΘ, το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο ΣΒΒΕ, ο ΣΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Βόρειας Ελλάδας, η ΔΕΘ-Helexpo, ο ΟΛΘ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Τις συναντήσεις αυτές φέρεται να έχει οργανώσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ο οποίος άλλωστε είναι από εκείνους που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλες δύο στηρίξεις στη Θεσσαλονίκη, τη Βίκυ Ευταξά, που ανήκει στους λεγόμενους «σαμαρικούς» της πόλης, αλλά και τη Βίκυ Νάκου, που ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητά της στο Δήμο Θεσσαλονίκης και επίσης ήταν από τις υποστηρίκτριες της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν και τα περισσότερα «ντορικά» στελέχη της πόλης έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην εσωκομματική μάχη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβάλει μεταξύ άλλων και την πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει υπογραφές ενάντια στην υπερφορολόγηση (ειδικά μετά το θέμα που ανέκυψε με την εισφορά των 100 ευρώ από τους ελεύθερους επαγγελματίες, ζήτημα που αναμένεται άλλωστε να του θέσουν και οι παραγωγικοί φορείς).

Στις 6 το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, πριν την έναρξη της οποίας θα κάνει και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί συμβολικά μια αγροτική εταιρία υψηλής τεχνολογίας, την Agritex (2ο χλμ. παλιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης).