Skip to main content

Πρώτη δικαίωση για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες της Ν. Μηχανιώνας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την τελευταία αγωγή των πλοιοκτητών της Ν. Μηχανιώνας με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοπ
 Νόμιμη έκρινε για πρώτη φορά το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας.

Το δικαστήριο απέρριψε την τελευταία αγωγή των πλοιοκτητών της Ν. Μηχανιώνας με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση -με τη μορφή των 24ωρων επαναλαμβανόμενων- που πραγματοποιούν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες.

Επρόκειτο για την 4η κατά σειρά αγωγή που κατέθεσε ο Αλιευτικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μηχανότρατων Νέας Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» κι ενώ όλες οι προηγούμενες αποφάσεις είχαν κάνει τυπικά δεκτό το αίτημά τους να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο σκεπτικό της τελευταίας απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου (διαδικασία εργατικών διαφορών), οι γενόμενες κατά τον Ιανουάριο απεργιακές κινητοποιήσεις δεν κρίνεται ότι ήταν ικανές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στους πλοιοκτήτες και στο κοινωνικό σύνολο.

Περαιτέρω κρίνει ως «ουσιαστικά αβάσιμο» τον ισχυρισμό των εναγόντων ότι η απεργία γίνεται για λόγους εκδίκησης, αφού γίνεται φανερό ότι γίνεται μόνο για την προάσπιση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων τους.

Οι αλιεργάτες, που ξεκίνησαν αρχές του χρόνου τις κινητοποιήσεις τους, ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών τους αιτημάτων.