Skip to main content

Πρώτη διαμαρτυρία για τη σχολική στέγη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου θα πραγματοποιήσουν αύριο γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τη σχολική στέγη.
Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη για φέτος συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σχολική στέγη. Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα του 4ου δημοτικού, του 2ου δημοτικού Παλαιοκάστρου και του 2ου ΓΕΛ θα πραγματοποιήσει στις 8.30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο.

«Διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή, τη Νομαρχία και το Υπουργείο Παιδείας την άμεση λύση στα προβλήματα των σχολείων μας, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα την νέα σχολική χρονιά», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα γονείς και μαθητές ζητούν την παράδοση των 6 νέων αιθουσών του 4ου Δημοτικού, ώστε να μην λειτουργήσουν για 5η συνεχή χρονιά αίθουσες στο υπόγειο και ισόγειο ενός κτιρίου που κατασκευάσθηκε πριν 78 χρόνια και έχει προβλήματα στατικότητας. Επίσης, την ανεύρεση 2 αιθουσών για τα τμήματα της πρώτης τάξης που μένουν μετέωρα, ώστε να λειτουργήσει ομαλά το 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου καθώς και την παράδοση των 6 νέων αιθουσών του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου, για όλα αυτά τα προβλήματα η Δημοτική Αρχή και η Νομαρχία είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από τους Συλλόγους, αλλά δεν έχει δοθεί καμία λύση.