Skip to main content

Πρόθυμος μεσολαβητής μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ δηλώνει η Σερβία

Την ετοιμότητα του Βελιγραδίου να μεσολαβήσει στη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς από το βήμα της 3ης Συνόδου των πρέσβ
Την ετοιμότητα του Βελιγραδίου να μεσολαβήσει στη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς από το βήμα της 3ης Συνόδου των πρέσβεων της Σερβίας που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

«Είμαστε πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε για την επίλυση της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και ΄Μακεδονίας΄ και επιθυμούμε να αποτελέσουμε μέρος μιας λύσης και όχι, όπως στο παρελθόν, μέρος του προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Μπόρις Τάντιτς.

Ο Μπ.Τάντιτς, αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις της χώρας του με τα Σκόπια, τόνισε ότι επιθυμία του Βελιγραδίου είναι να λύσει όχι μόνο τα διακρατικά ζητήματα, αλλά και το εκκλησιαστικό ζήτημα.

Γενικότερα για την περιφερειακή συνεργασία, ο κ. Τάντιτς τόνισε ότι «η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας - μέλους του ΟΗΕ, διότι στη βάση αυτής της πολιτικής οικοδομεί τη στάση της στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Κόσοβο».