Skip to main content

Πρωθυπουργό τη Μέι θέλει το 60% των Βρετανών μέχρι το Brexit

Οι έξι στους δέκα Βρετανούς θέλουν η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να παραμείνει στο αξίωμά της μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit

Σχεδόν οι έξι στους δέκα Βρετανούς θέλουν η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να παραμείνει στο αξίωμά της μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο μετά την ομιλία της Μέι στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, έδειξε ότι το 57% των ψηφοφόρων θεωρεί πως η Μέι πρέπει να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο τουλάχιστον ωσότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα αποχωρήσει τον Μάρτιο του 2019.

Ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων, έκρινε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα τα πήγαινε καλύτερα από τη Μέι εάν την αντικαθιστούσε.

Το 46% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η Μέι «δεν είναι κατάλληλη» για το αξίωμα, ενώ το 43% διαφωνεί με αυτή την κρίση, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, παρά τις αμφισβητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.. Συγκριτικά, το ποσοστό της υποστήριξης προς τους Τόρις κυμαίνεται περίπου το 40% στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με την Telegraph.