Skip to main content

Προθεσμία στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό στο ΑΠΘ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε επτά άτομα. Βασικοί υπαίτιοι της ληστείας και του βιασμού της 23χρονης είναι τρεις αλλοδαποί.

Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν για αύριο, Τετάρτοι, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ληστείας και βιασμού 23χρονης κοπέλας εντός του ΑΠΘ.

Σε βάρος επτά ατόμων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα του ομαδικού βιασμού, της ληστείας, των διακεκριμένων κλοπών, της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Ως βασικοί υπαίτιοι θεωρούνται τρία άτομα, ένας Σύρος, ένας Αλγερινός και ένας τρίτος, ο οποίος σε κάποια έγγραφα φαίνεται ως Αλγερινός και σε άλλα ως Σύρος. Οι παραπάνω, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, τα ξημερώματα της Κυριακής επιτέθηκαν σε νεαρό ζευγάρι, έναν 20χρονο και μία 23χρονη, που βρισκόταν εντός της πανεπιστημιούπολης. Αφού τους λήστεψαν, ο 20χρονος τράπηκε σε φυγή και οι δράστες προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλας. Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι δύο Σύροι, ένας με καταγωγή από τη Δυτική Σαχάρα και ένας Αλγερινός, 16-44 ετών.

Μετά την επίθεση, οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την αστυνομική έφοδο βρίσκονταν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί. Από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για διακίνηση.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που ενοικίαζε ο 44χρονος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 1 κιλό και 77 γραμμάρια κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 4.330 ευρώ, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.