Skip to main content

«Προθάλαμος προς την ανεργία η εργασιακή εφεδρεία»

Την αντίθεση της στην εργασιακή εφεδρεία, εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το συγκεκριμένο μέτρο.

Την αντίθεση της στην αυθαίρετη και αντικοινωνική, όπως τη χαρακτηρίζει απόφαση της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Η εργασιακή εφεδρεία δεν είναι τίποτα άλλο από έναν προθάλαμο προς την ανεργία, την ώρα μάλιστα που η αγορά εργασίας στη χώρα μας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, με την αύξηση του αριθμού των απολύσεων και την καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης» τονίζει.

Όπως σημειώνει, «η απόφαση της κυβέρνησης, κατ΄απαίτηση της Τρόικα, διευρύνει ακόμη περισσότερο τις στρατιές των ανέργων και το χάσμα της κοινωνικής συνοχής, αντί να προχωράει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών και οργανισμών με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση όλων των εργαζομένων στους οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Το ΕΚΘ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για το νέο έγκλημα που πάει να διαπράξει σε βάρος των εργαζόμενων και να πάρει πίσω το «μέτρο» της εργασιακής εφεδρείας. Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα, να αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές ρυθμίσεις των «εφεδρειών» και των απολύσεων.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ενάντια σ΄αυτές τις επιλογές.