Skip to main content

Πρώτες υποψηφιότητες για τις πρυτανικές εκλογές του ΑΠΘ

Οι συνδυασμοί «Ακαδημαϊκή Κίνηση», του καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη, και «Το πανεπιστήμιο επιμένει ακαδημαϊκά», με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, είναι οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες για
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Οι συνδυασμοί «Ακαδημαϊκή Κίνηση», του καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη, και «Το πανεπιστήμιο επιμένει ακαδημαϊκά», με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, είναι οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες για τη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές.

Η «Ακαδημαϊκή Κίνηση ΑΠΘ», της οποίας ηγείται ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής, κατέθεσε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά της για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές. Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις του σχήματος είναι η κ. Ελπίδα-Νίκη Εμμανουήλ-Νικολούση, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, και ο κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

«Όραμα της Ακαδημαϊκής Κίνησης είναι ένα σύγχρονο δημοκρατικό δημόσιο πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί στον διδακτικό και ερευνητικό τομέα. Βασικοί στόχοι μας είναι η εφαρμογή πολιτικής ποιότητας στο σύνολο του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και του επιτελούμενου ερευνητικού έργου και η ανάδειξη του ηγετικού ρόλου του Α.Π.Θ. στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Λογοθετίδης.

Την υποψηφιότητά του κατέθεσε και ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και διευθυντή του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. Στον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό του, με τίτλο «Το δημόσιο πανεπιστήμιο επιμένει ακαδημαϊκά», οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις είναι η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, η καθηγήτρια του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Δέσπω Λιάλιου και ο διευθυντής του Τομέα Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας, Γιάννης Παντής.

«Έχουμε σχέδιο για το πανεπιστήμιο. Σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή, ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση περνά υποχρεωτικά από την οικονομία της γνώσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μυλόπουλος.

Οι πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ θα γίνουν στις 17 Μαΐου του 2010.