Skip to main content

Προτεραιότητα της Εγνατίας Οδού ο κόμβος των Λουτρών Λαγκαδά

Οι τελικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται σε πρώτο στάδιο για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Απόστολο Αντωνούδη είχε χθες ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι τελικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται σε πρώτο στάδιο για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά, σχετικά με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικά ζητήματα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Δήμου, έχει να αποδώσει τεράστια οφέλη στην περιοχή.

Πέρα από την αυτονόητη συγκοινωνιακή διευκόλυνση των συνδημοτών μας και την ευκολότερη πρόσβαση στην πόλη του Λαγκαδά, θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για την τόνωση του εμπορικού κόσμου και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Λαγκαδά, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν επίσης μια σειρά ζητημάτων προτεραιότητας για τον Δήμο, όπως η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο κόμβο της Δορκάδας που ολοκληρώθηκε.

Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαγκαδά και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. με αντικείμενο τη σύνταξη μελετών και την υλοποίηση έργων στους τομείς της σχολικής στέγης, της οδοποιίας και του ηλεκτροφωτισμού οδών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια Ανάπτυξης Έργων και Εμπορικής Πολιτικής της Εταιρείας κα. Δέσποινα Καραρήγα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Λαγκαδά κ. Θεόδωρος Τζιαμπάζης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης.