Skip to main content

Πρωτάθλημα 4ων ταχυτήτων

Όταν οι λεγόμενοι «μικροί» του ελληνικού ποδοσφαίρου αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους, αυτό αυτόματα σημαίνει πως κάτι αλλάζει.
Αν επιχειρήσουμε μια ανάλυση, έστω και πρόωρη θα δούμε ξεκάθαρα πως το φετινός πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ θα είναι ένα πρωτάθλημα 4ων ταχυτήτων. Ήδη έχει δημιουργηθεί μια βαθμολογική απόσταση των παραδοσιακών ισχυρών του κέντρου με την ΑΕΚ να βρίσκεται για την ώρα έξω από τα νερά της. Δεν θυμάμαι πότε έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες η ένωση στο πρωτάθλημα, αλλά ένα είναι σίγουρο, πως η κατάσταση θα γίνει σύντομα έκρυθμη εφόσον τα αποτελέσματα δεν έρχονται.

Κατά βάση οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι αυτές που φιλοδοξούν να γίνουν το αντίπαλο δέος για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Η είσοδος στην 5άδα είναι ο πρώτος και βασικός στόχος αντικειμενικά και αν το επιτρέψουν κυρίως οι συνθήκες όσο πιο ψηλά γίνεται. Δυνατότητες υπάρχουν όπως και ποιότητα. Ο κόσμος είναι αφοσιωμένος. Στην προσπάθεια αυτή, άλλοι πείθουν άλλοι όχι, το πρωτάθλημα όμως έχει ακόμα δρόμο…

Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης Εργοτέλης και Πας Γιάννενα κάνουν την διαφορά κα δίνουν παράλληλα χρώμα. Οι δύο από την μικρότερη κατηγορία φέτος εντυπωσιάζουν με πρώτη την Καβάλα και ο Αστέρας που θυμίζει την πρώτη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, άσχετα αν γνώρισε τελευταία βαριά εντός έδρας ήττα.

Όπως υπάρχουν οι ευχάριστες εκπλήξεις, υπάρχουν και οι αρνητικές. Ατρόμητος και Λάρισα κατά πρώτο λόγο και Πανιώνιος μετέπειτα δεν πείθουν, ούτε δικαιολογούν τις φιλοδοξίες που καλλιεργήθηκαν στον κόσμο τους. 

Στην πορεία θα διαπιστώσουμε ποιοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος του ρόλου τους και ποιοι όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις σ΄ αυτήν την πρώτη ανάγνωση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα είναι ανατρεπτικές μια και οι ταχύτητες όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν τέσσερις.  

Tάσος Πακλατζής