Skip to main content

Προτάσεις για να ορθοποδήσουν οι ΜμΕ από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον κάνει τη ζωή του επιχειρηματία κάθε μέρα πιο δύσκολη, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο προεδρείο της ΚΕΕΕ

Με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στις οικονομικές δυσκολίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η πραγματική οικονομία περνάει δύσκολα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο, δυστυχώς, κάνει τη ζωή του επιχειρηματία κάθε μέρα πιο δύσκολη» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να καταθέσει ένα πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και θα δίνει τη δυνατότητα στη μικρομεσαία επιχείρηση να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει δικαίωμα στην ανάπτυξη.

Οι προτάσεις αυτές, όπως εξήγησε, θα εξειδικευθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Ο ίδιος, βέβαια, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα:

- Το ζήτημα της φορολογίας, για το οποίο επανέλαβε τη δέσμευσή για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20%, εντός δύο ετών
- Το ζήτημα της ρευστότητας και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους
- Το πλαίσιο του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για απλοποιήσεις αδειοδοτικών διαδικασιών και δημιουργία μιας πραγματικότητας, η οποία «δεν θα καθηλώνει τον επιχειρηματία σε έναν κυκεώνα περιττής γραφειοκρατίας».