Skip to main content

Πρόταση Βούτση για ΕΣΡ: Κουτρομάνος πρόεδρος, Μορώνης αντιπρόεδρος

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) ξεκίνησε μετά τις 16.30.

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( Ε.Σ.Ρ.) ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αναλυτικά η πρόταση του προέδρου της Βουλής για το ΕΣΡ έχει ως εξής: Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος, Ροδόλφος Μορώνης και μέλη, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης για τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής.

«Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι, έχουν απαντηθεί σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότησης του ΕΣΡ ξεκίνησε μετά τις 16.30. Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστήριξε πως αρμόδιο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θα είναι το ΕΣΡ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κινείται σε θετική κατεύθυνση, ενώ συμπλήρωσε ότι «θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ».