Skip to main content

Πρόταση για ενοχή επτά αστυνομικών για προστασία σε «φρουτάκια»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση προστασίας καταστημάτων με «φρουτάκια», στην οποία υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι.

Την ενοχή των 12 από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους, αστυνομικούς και ιδιώτες, που εμπλέκονται σε υπόθεση προστασίας καταστημάτων με «φρουτάκια», πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Η δίκη ξεκίνησε πριν τρεις μήνες και βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης από το δικαστήριο.

Επί τρεις και πλέον ώρες αγόρευε η εισαγγελέα Πρωτοδικών Αργυρή Βαλούση η οποία ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι 7 αστυνομικοί για «κατάχρηση εξουσίας» και 5 ιδιώτες- ιδιοκτήτες καταστημάτων όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια-για «ηθική αυτουργία» στο προηγούμενο αδίκημα. Επίσης πρότεινε να αθωωθούν τρεις αστυνομικοί καθώς έκρινε ότι δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

«Σοκάρει το γεγονός ότι αστυνομικοί που τάχθηκαν να υπηρετήσουν την ευνομούμενη πολιτεία πέρασαν στην αντίπερα όχθη, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους», ανέφερε η κα Βαλούση, στο τέλος της αγόρευσης της, και χαρακτήρισε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς «κεκρυμμένους εγκληματίες που ελλοχεύουν στους κόλπους των διωκτικών αρχών».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικοί ενημέρωναν εγκαίρως ιδιοκτήτες καταστημάτων, όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα οι παραβάτες να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 15 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων 10 αστυνομικοί που υπηρετούσαν κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας της ΕΛΑΣ, έθεσαν υπό παρακολούθηση συνολικά 7 καταστήματα με «φρουτάκια και τηλεφωνικές συνομιλίες. Οι σχετικές πληροφορίες τέθηκαν υπόψη της αστυνομίας το 2007 όταν άγνωστος ενημέρωσε τηλεφωνικά για χρηματισμό αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς έτσι ώστε να μην αποδίδουν οι έλεγχοι σε καταστήματα όπου διεξάγονταν τυχερά παιχνίδια.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παρέπεμψε σε δίκη: Τον διοικητή του ΑΤ Καλαμαριάς, αστυνομικό του γραφείου ταυτοτήτων στο Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης, αρχιφύλακα του ΤΑ Ανάληψης, δύο αρχιφύλακες του ΤΑ Πυλαίας, αστυνομικό υποδιευθυντή της Γ' Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ανθυπαστυνόμο και αρχιφύλακα του Α.Τ Πανοράματος, διοικητή του Α.Τ Χαριλάου, αστυνομικό υποδιευθυντή της προϊσταμένης υπηρεσίας του τμήματος Παιγνίων Θεσσαλονίκης.