Skip to main content

Πρόταση για ανοικτά Τέμπη κάθε Σαββατοκύριακο

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης, πρότεινει να ανοίγει από εδώ και στο εξής κάθε Σαββατοκύριακο ο δρόμος έστω και στη μία κατεύθυνση, για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία όλων όσων θέλουν να εκδρ
Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των οδηγών που θα διέρχονται από τα Τέμπη, ακόμη και αν ανοίξει τώρα ο δρόμος, έδωσε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος πρότεινε να ανοίγει από εδώ και στο εξής κάθε Σαββατοκύριακο ο δρόμος, έστω και στη μία κατεύθυνση, για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία όλων όσων θέλουν να εκδράμουν από και προς τη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Μαγκριώτης υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στο να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία οφείλεται σε κάποιες συμπληρωματικές εργασίες που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη και για τις οποίες απαιτήθηκαν κάποια πρόσθετα υλικά, τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί από την εταιρεία και ήδη τοποθετούνται.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή προσφυγή της εταιρείας στη διαιτησία για το ποιος έχει την ευθύνη αποκατάστασης των ζημιών στα Τέμπη και θωράκισης του βουνού, ο υφυπουργός τόνισε ότι αυτό προβλέπεται ξεκάθαρα από τη σύμβαση και κατά συνέπεια το υπουργείο δεν ανησυχεί για το αν θα προσφύγει ή όχι στη διαιτησία.

Ο κ. Μαγκριώτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την τέλεση των Μεσογειακών του 2013, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν σημαντικά αθλητικά έργα, ενώ αναφερόμενος στο γήπεδο της ΑΕΛ, τόνισε ότι θα γίνουν παράλληλα με το γήπεδο και τα απαραίτητα οδικά έργα γύρω από αυτό. Ο υφυπουργός επισκέπτεται σήμερα την περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει συνεργασία με φορείς της περιοχής σχετικά με τα θέματα υποδομών της περιοχής.