Skip to main content

Πρόταση Εξεταστικής για την υπόθεση «Σ. Αραβία» καταθέτει η ΝΔ

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, για την υπόθεση Novartis επανέλαβε ότι το κόμμα λέει «ναι» στη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία καταθέτει η Νέα Δημοκρατία, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπός της Μαρία Σπυράκη.

Για την υπόθεση Novartis επανέλαβε ότι το κόμμα είπε εξαρχής «όλα στο φως», καθώς και ότι λέει «ναι» στη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κ. Σπυράκη επιτέθηκε πάντως στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Κατά την εκπρόσωπο της Ν.Δ., η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει, το μόνο που περιλαμβάνει «είναι επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή».