Skip to main content

Πρόταση εξαγοράς κατέθεσε επενδυτής για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Θα λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες σε Κομοτηνή, Μαρώνεια Ροδόπης και Στενήμαχο Νάουσας σύμφωνα με την πρόταση των εργαζομένων.

Πρόταση για την εξαγορά του υπολοίπου της πτωχευτικής περιουσίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας κατέθεσε επίσημα την Τρίτη ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, το επενδυτικό ταμείο Aiglon SLP, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την πρόταση, που συνοδεύεται από το σχέδιο που εκπόνησαν οι εργαζόμενοι, θα λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες, σε σε Κομοτηνή, Μαρώνεια Ροδόπης και Στενήμαχο Νάουσας. Αρχικά θα απασχοληθούν 400 εργαζόμενοι και μετά την πρώτη πενταετία εκτιμάται ότι θα απασχολούνται 700. Η ιδιοκτησία της νέας εταιρίας θα είναι κατά 80% στο επενδυτικό κεφάλαιο και κατά 20% στους πρώην εργαζομένους και οι μισθοί θα ξεκινούν από 751 ευρώ.

Παράλληλα με την επαναφορά θέσεων εργασίας, εκτιμάται ότι δημιουργούνται 5 έως 7 δραστηριότητες όπως αυτές των μεταφορών, των μηχανολογικών εργασιών, των logistics. Αναμένεται επίσης σημαντική τόνωση της τοπικής αγοράς.

Με αφορμή την επίσημη κατάθεση της πρότασης, η βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι "για πρώτη φορά πρώην εργαζόμενοι συνέταξαν βιώσιμο σχέδιο για την επαναδραστηριοποίηση βιομηχανικών μονάδων εταιρίας που βρίσκεται σε πτώχευση. Η προσπάθεια αυτή είναι χαρακτηριστική για το πώς μπορεί να οργανωθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε”.