Skip to main content

Πρόταση Βουρλούμη για πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων στον ΟΤΕ για το 2010

Ο CEO του ΟΤΕ έθεσε ζήτημα συνολικής σταθεροποίησης των απολαβών για το σύνολο των εργαζόμενων στον οργανισμό για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Αναμένονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, γιατί η
Το πρώτο βήμα, που ήταν και το δυσκολότερο, έγινε. Τώρα απομένουν τα υπόλοιπα, τα οποία θα είναι μεν ουσιαστικά, αλλά θα αφορούν στον τρόπο εφαρμογής του μέτρου. Ο λόγος αφορά στην πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής του ΟΤΕ για πάγωμα των μισθών στον Οργανισμό φέτος, με παράλληλο πάγωμα και των τυχόν ωριμάνσεων. Με δύο λόγια, ο κ.Βουρλούμης έθεσε ζήτημα συνολικής σταθεροποίησης των απολαβών για το σύνολο των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Προς το παρόν, είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει σε αυτή την πρόταση του CEO του Οργανισμού το προσωπικό του. Η κίνηση αυτή, όμως, αναμένεται ότι θα λειτουργήσει ως πιλότος για το σύνολο της αγοράς κι από την κατάληξή της θα κριθούν πολλά.

Γιατί, αν το μέτρο τελικώς «περάσει» στο μέγαρο της λεωφόρου Κηφισίας, τότε θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα επεκταθεί παντού στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό κι όλοι, από χθες, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επόμενη μέρα στον ΟΤΕ. Πάντως, όπως υποστηρίζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το τι ακριβώς διακυβεύεται με το συγκεκριμένο project, όσοι σπεύσουν να στοιχηματίσουν ότι η πρόταση θα απορριφθεί, απλώς θα βιαστούν. Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και εντυπωσιακές.