Skip to main content

Προτάσεις για εκδηλώσεις τον Οκτώβρη

Μερικές από τις παραστάσεις και εκθέσεις του Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα

11ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς
έως 11 Οκτωβρίου - Κιλκίς

Κουκλοπαίκτες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντώνται στο Κιλκίς για να παρουσιάσουν με φαντασία περισσότερες από 100 παραστάσεις που υπόσχονται ότι θα μαγέψουν το κοινό. Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν καλλιτεχνικά δρώμενα και παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης καθώς και δύο εκθέσεις -μία με κούκλες και φιγούρες από την Ινδονησία σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ινδονησίας και μία έκθεση γλυπτικής με κούκλες φτιαγμένες από ρίζες δέντρων.

«Ευτυχισμένες μέρες»
από 1η Οκτωβρίου και για 20 παραστάσεις στο Θέτρο Χώρα, Αθήνα
Το θέατρο Χώρα στην Αθήνα παρουσιάζει το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ «Ευτυχισμένες μέρες», σε σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου και σε νέα μετάφραση του Διονύση Καψάλη. Η ιδιαίτερη σκηνοθεσία και σκηνογραφία τοποθετούν το θεατή στη θέση του παρατηρητή ενός ιδιότυπου reality show. Το μπεκετικό ζευγάρι είναι κλεισμένο σε ένα στούντιο-κουτί, του οποίου το μπροστινό μέρος καλύπτεται από μια μεγάλη τζαμαρία. Οι φωνές τους μεταφέρονται στον έξω χώρο μέσω μικροφώνων. Τέσσερις κάμερες τούς παρακολουθούν και οι εικόνες τους με ζωντανό μοντάζ προβάλλονται σε οθόνες.

«Φεγγάρι που ματώνει» 
από 25 Σεπτεμβρίου και για 25 παραστάσεις στο Θέατρο Τόπος Αλλού, Αθήνα

Στο θέατρο Τόπος Αλλού στην Αθήνα και για 25 μόνο παραστάσεις θα ανέβει ένα από τα πιο δυνατά έργα του σύγχρονου αμερικάνικου ρεαλισμού, το «Φεγγάρι που ματώνει» (Blood moon) του Νίκολας Καζάν.

«Giselle», Adolphe Charles Adam (1803-1856)
14, 15, 17 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, Θεσσαλονίκη

Το ρομαντικό μπαλέτο «Giselle» ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης σε τρεις παραστάσεις από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας. Με τις ρίζες του στην Όπερα του Παρισιού το 1841, το μπαλέτο-παντομίμα σε λιμπρέτο του γάλλου ποιητή Θεόφιλου Γκοτιέ (σε συνεργασία με το δραματουργό Ζιλ Ανρί Βερνουά ντε Σεν Ζορζ) έχει ως πηγή έμπνευσης τους μύθους του γερμανού συγγραφέα Χάινριχ Χάινε.

«Van Gogh: Ο πυρετός του χρώματος»
από 23 Σεπτεμβρίου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Αθήνα

Με μια νέα φαντασμαγορική και ταυτόχρονα τρυφερή ταινία θόλου άνοιξε η αυλαία της φετινής σεζόν στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από το Σεπτέμβριο προβάλλεται στο Πλανητάριο μια ταινία αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών, τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Η ταινία διηγείται τη σύντομη, θυελλώδη ζωή και συνάμα τη σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου δημιουργού - από την ηλικία των 27 ετών ως και τον τραγικό του θάνατο στα 37 του χρόνια.

Kevin Costner & Modern West

14 Οκτωβρίου στο Badminton Theater, Αθήνα

Για μια μοναδική συναυλία με το συγκρότημά του, Modern West, θα παραστείστην Ελλάδα ο  διεθνούς φήμης ηθοποιός Kevin Costner στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

Η μπάντα έχει ιστορία 20 χρόνων στα μουσικά πράγματα: γεννημένη μέσα από την κοινή αγάπη τους για τη μουσική, μια δεμένη ομάδα παλιών φίλων είναι ανοιχτή σε επιρροές από ένα ευρύ φάσμα της αμερικανικής μουσικής και όχι μόνο.


Δημήτρης Τσάκωνας

Business Story
Off