Skip to main content

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε επιχειρήσεις για το πλαστικό χρήμα

Όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ σύμφωνα με εγκύκλιο που θα εκδοθεί σύντομα

Με πρόστιμα 1.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αναρτήσει από αύριο 1η Φεβρουαρίου πινακίδες που να ενημερώνουν τους καταναλωτές για το αν αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές ή αν δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ. Για το θέμα αναμένεται εγκύκλιος  απο το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο.

Με την εγκύκλιο θα διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες της σχετικής υποχρέωσης του νόμου 4446/2016. Οι διατάξεις της εγκυκλίου θα διακρίνει σε δύο κατηγορίες τις επιχειρήσεις: Σε εκείνες που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και σε εκείνες που δεν έχουν συσκευές POS.

Και οι δύο κατηγορίες υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν αναρτημένες στις εισόδους και στα ταμεία των καταστημάτων τους όπου θα αναγράφεται: Για τις πρώτες επιχειρήσεις ότι δέχονται πληρωμές με κάρτες καθώς και ποια συστήματα πληρωμών χρησιμοποιούν (π.χ. VISA, MASTERCARD κ.λπ.) και για τις δεύτερες ότι δεν δέχονται κάρτες.