Skip to main content

Πρόσθετα μέτρα το συντομότερο δυνατό ζητάει ο Ρεν

Να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα το συντομότερο δυνατό κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο κοινοτικός επίτροπος, προτρέποντας παράλληλα τους Έλληνες πολίτες να τα στηρίξουν. «Πρέπει να ελέγξετε το χρέος σας,
Την ανάγκη λήψης από την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων μέσα στις επόμενες ημέρες, τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε, Όλι Ρεν, κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στην Αθήνα.

«Προτρέπω την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει και να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα το συντομότερο δυνατόν και τους Έλληνες πολίτες να τα στηρίξουν», τόνισε ο κ. Ρεν κατά την εισαγωγική ομιλία του, ενώ πρόσθεσε πως η Κομισιόν στηρίζει πλήρως της προσπάθειες της χώρας.

Ο κ. Ρεν, αφού υπογράμμισε πως είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας ουσιαστικές συνομιλίες με το κυβερνητικό επιτελείο, συμπλήρωσε: «Πρέπει να ελέγξετε το χρέος σας πριν αυτό αρχίσει να ελέγχει εσάς. Είμαι σίγουρος πως μπορείτε να πετύχετε».

Παράλληλα, ο κ. Ρεν ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο σκέλος των δαπανών, ενώ πρόσθεσε πως τα μέτρα θα πρέπει να είναι μόνιμου χαρακτήρα. «Συζητήσαμε διάφορα μέτρα με την ελληνική κυβέρνηση και εμείς από την πλευρά μας τονίσαμε ότι πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, ώστε να υπάρξει διαρθρωτική επίπτωση επί του προϋπολογισμού», τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε.