Skip to main content

Προσπάθεια για «καπέλωμα» από Μαγκριώτη καταγγέλλει ο Μπόλαρης

Η περιφερειακή παράταξη «Συμμετέχω» του Μάρκου Μπόλαρη καταγγέλλει ότι η κίνηση του Γ.Μαγκριώτη επιχειρεί να «μπει» στο περιφερειακό συμβούλιο.

Την προσπάθεια της «Κίνησης Προοδευτικών Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας» του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη, να «μπει» στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ενεργών περιφερειακών συμβούλων άλλων παρατάξεων, καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη «Συμμετέχω» του Μάρκου Μπόλαρη.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Μπόλαρη επισημαίνει πως τα μέλη της ομάδας που την εκπροσωπούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζονται ενιαία και συλλογικά και καταγγέλλει προσπάθεια προσεταιρισμού μιας ενεργής περιφερειακής παράταξης από μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η "φωνή" της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Παράταξης "Συμμετέχω" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ.Μ. δεν εκχωρείται.

»Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την πρόθεση της νέας "Κίνησης Προοδευτικών Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας" να συμμετάσχει στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και  -μέχρι τότε- να επιδιώξει "την είσοδο της φωνής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο" μέσω ενεργών περιφερειακών συμβούλων άλλων παρατάξεων.

»Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση "Συμμετέχω" συγκροτήθηκε από τον ιδρυτή της, Μάρκο Μπόλαρη, και υποστηρίχτηκε από ένα μεγάλο αριθμό προσώπων κι στελεχών από τον κοινωνικό και πολιτικό χώρο. Εξέφραζε και εξακολουθεί να εκφράζει μιαν αδέσμευτη, αναπτυξιακή, διαφανή, αξιοκρατική, προοδευτική και ανθρωποκεντρική άποψη για την τοπική αυτοδιοίκηση. που θα ήταν ισχυρότερη, αν υποστηριζόταν, όταν έπρεπε,  από τους αυτονόητους συμμάχους της.

»Τα μέλη της ομάδας που την εκπροσωπούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σε κάθε περίπτωση εκφράζονται ενιαία και συλλογικά, με βάση τις ιδρυτικές αρχές και με σεβασμό σ' εκείνους που τις τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι κρίμα και εκ του πονηρού να  γίνεται προσπάθεια, μέσω των ΜΜΕ, προσεταιρισμού μιας ενεργής περιφερειακής παράταξης από μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση, "με ορίζοντα το 2019"».