Skip to main content

Προσωρινή λύση για το 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

Κανονικά θα συνεχιστούν για τις επόμενες 15 μέρες τα μαθήματα στο 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Διαβεβαιώσεις από τη Διεύθυνση Κατασκευών.

Κανονικά θα συνεχιστούν για τις επόμενες 15 μέρες τα μαθήματα στο 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των περίπου 120 παιδιών.

Αυτό αποφάσισε η αντιδήμαρχος Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Η απόφασή της αναμένεται να κοινοποιηθεί αύριο το πρωί στη διεύθυνση του σχολείου και στους γονείς.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στελέχη της Διεύθυνσης Κατασκευών του δήμου μετέβησαν στο σχολείο και προχώρησαν σε νέο εμπεριστατωμένο έλεγχο. Το μεσημέρι για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη. Όπως ανέφερε στη Voria.gr η κ. Χρυσίδου, «βάση του ελέγχου, η Διεύθυνση Κατασκευών έχει συντάξει και υπογράψει ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο μπορούν για τις επόμενες 15 μέρες να στεγαστούν τα παιδιά εκεί. Με αυτό το έγγραφο που θα κοινοποιηθεί σε μένα, θα ενημερώσω το σχολείο, ότι μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Σύμφωνα με την κ. Χρυσίδου, ο δήμος εξετάζει πλέον προτάσεις και σκέψεις, προκειμένου να δουν που θα μετεστεγαστεί το σχολείο από τη νέα σχολική χρονιά. Εξελίξεις για το θέμα αναμένονται εντός του καλοκαιριού.    

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι μαθητές του 12ου δημοτικού έβγαλαν τα θρανία και τις καρέκλες του έξω από τις τάξεις και έκαναν μάθημα στο προαύλιο του σχολείου.

Χθες οι γονείς απέρριψαν τις προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για το πού θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του 12ου δημοτικού σχολείου, τις επόμενες εβδομάδες.
Ο δήμος μέσω της αντιδημάρχου Παιδείας Έλλης Χρυσίδου είχε καταθέσει τρεις προτάσεις στους γονείς. Είτε να κλείσει το σχολείο (να λήξει δηλαδή νωρίτερα η σχολική χρονιά), είτε να πάνε τα παιδιά σε διπλοβάρδια σε άλλο σχολείο, είτε να πάνε σε αίθουσες πρώην παιδικού σταθμού επί της οδού Σπάρτης και σε αίθουσες του δημαρχείου.

Το σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε λυόμενο εδώ και 11 χρόνια, κρίθηκε ακατάλληλο, μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο το πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου.