Skip to main content

Στη μάχη για καθαρά πεζοδρόμια ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δύο μικρά εκχιονιστικά θα βγουν απόψε το βράδυ στους δρόμους για να καθαρίσουν σημεία της πόλης κατόπιν καταγραφής από επόπτες.

Σε στενούς δρόμους και σε δημόσιο χώρο στρέφει, πλέον, την προσοχή του ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Από απόψε το βράδυ δύο μικρά εκχιονιστικά θα βγουν στους δρόμους για να καθαρίσουν σημεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ήδη επόπτες έχουν γυρίσει την πόλη και έχουν καταγράψει τα σημεία εκείνα που απαιτείται αρχικά να καθαριστούν.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας Θωμά Ψαρρά, μεγαλύτερο βάρος θα ρίξουν οι υπηρεσίες στα ψηλά σημεία της πόλης, όπου το χιόνι έχει παγώσει λόγω των θερμοκρασιών.

Παράλληλα, είτε από σήμερα το βράδυ, είτε από αύριο το πρωί θα επιχειρήσουν συνεργεία να καθαρίσουν τον δημόσιο χώρο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε «παγίδα», λόγω της ολισθηρότητας για τους πεζούς. Πρόκειται για πεζοδρόμια και τμήματα της πόλης, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ήδη ο κ. Ψαρράς από τις προηγούμενες ημέρες είχε καλέσει τους πολίτες να φροντίσουν και να καθαρίσουν το τμήμα του πεζοδρομίου που είναι μπροστά είτε από τις πολυκατοικίες τους είτε από καταστήματα και για τα οποία η ευθύνη δεν είναι του δήμου.

Πάντως η Πολιτική Προστασία του δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζει και άλλους σάκους με αλάτι αποχιονισμού προκειμένου να διατεθεί στους δημότες που θα χρειαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ψαρράς υπέβαλε την παραίτησή του για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στους δρόμους της πόλης, η οποία, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.