Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
x

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού, Παύλου Μελά, Παιονίας και Σιντικής Σερρών

Επτά δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων πέντε της Θεσσαλονίκης εντάχθηκαν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που θα υλοποιηθεί σε συνολικά 17 δήμους της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη οι δήμοι, που θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας, γι' αυτό και επιλέχτηκαν, είναι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά, ενώ οι άλλοι δυο δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας είναι της Παιονίας Κιλκίς και της Σιντικής Σερρών.

Οι συνολικές θέσεις πλήρους απασχόλησης για οχτώ μήνες στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης είναι 3.494 και αφορούν σε ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών. Στους πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης θα απασχοληθούν για οχτώ μήνες περισσότεροι από 1.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, που πληρούν τα κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δήμο Παύλου Μελά οι προσλήψεις αφορούν σε περίπου 400 άτομα, στο δήμο Θερμαϊκού σε 116, στο δήμο Καλαμαριάς σε 260 και στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης σε 435.

«Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ.

Ανά δήμο, οι ειδικότητες είναι:

-Αμπελοκήπων – Μενεμένης: 68.

-Θερμαϊκού: 38.

-Καλαμαριάς: 59.

-Κορδελιού – Ευόσμου: 74.

-Παύλου Μελά: 72.

-Παιονίας: 25.

-Σιντικής: 28.

Περιλαμβάνουν πάντως προσλήψεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από την υποχρεωτική μέχρι την πανεπιστημιακή. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις κατατίθενται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και οι προϋποθέσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ