Skip to main content

Προσλήφθηκε κάνοντας προϋπηρεσία στην πισίνα του μπαμπά της! (φωτο)

Η δήλωση είναι γραμμένη χειρόγραφα, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να αποδείξει την... αδιαμφισβήτητη προϋπηρεσία της και να πάρει τα αναγκαία μόρια.

Γράφει ο Σαλονικιός

Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός τον οποίο είχε κάνει η ΕΥΑΘ, μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 150 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αναλάβει κιόλας υπηρεσία. Η όλη διαδικασία φέρει φυσικά τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα γίνονται κατά τρόπο άψογο. Το λέω αυτό, γιατί η διακήρυξη προέβλεπε πως κάποια από τα προσόντα των υποψηφίων προέκυπταν κατά δήλωσή τους, χωρίς το ΑΣΕΠ να είναι σε θέση να ελέγξει εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μάλιστα, σε προσφυγές που κατατέθηκαν από υποψήφιους κατά κάποιων επιτυχόντων, το ΑΣΕΠ δήλωσε αναρμόδιο να προβεί σε αυτούς τους ελέγχους, υποδεικνύοντας στους προσφεύγοντες να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη.

Έχω στα χέρια μου διάφορες υπεύθυνες δηλώσεις επιτυχόντων δια των οποίων πιστοποιούν τα προσόντα τους. Δεν θα σας ταλαιπωρήσω παραθέτοντάς τες, αλλά θα αναφερθώ σε μία και μόνο η οποία μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Υποψήφια, κάτοικος Πανοράματος, προκειμένου να πιστοποιήσει την προϋπηρεσία της πάνω σε μηχανολογικό εξοπλισμό, σχετικό με τη διαχείριση υδάτων, κατέθεσε την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση:

«Σε ιδιοκτησία του πατέρα μου κ. τάδε… βρίσκεται πισίνα της οποίας το μηχανοστάσιο μελέτησα κι ανακατασκεύασα το έτος 2005 έκτοτε και μέχρι το έτος 2013 που διακόψαμε τη χρήση της πισίνας είχα την αποκλιστική (σ.σ. έτσι το γράφει) εποπτεία συντήρησης του μηχανοστασίου, αλλαγή άμμου φίλτρου συντήρηση της αντλίας επεξεργασίας του ύδατος και χλωρίωση αυτού».

Η δήλωση είναι μάλιστα γραμμένη χειρόγραφα, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να αποδείξει την αδιαμφισβήτητη προϋπηρεσία της και να πάρει φυσικά και τα αναγκαία μόρια για τον διαγωνισμό.

 

Κεντρική φωτο από αρχείο