Skip to main content

Πρόσκληση Χρυσοχοΐδη προς την Άγκυρα για τη λαθρομετανάστευση

Ανοιχτή πρόσκληση προς τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αταλάι προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος απευθύνει με επιστολή του ο υπουργός Προστα
Ανοιχτή πρόσκληση προς τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αταλάι προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος απευθύνει με επιστολή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε αυτή, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της μη νόμιμης μετανάστευσης την τελευταία δεκαετία και καλεί την τουρκική πλευρά να συνεργαστεί στενά και συστηματικά, προκειμένου να μειωθούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Επιπλέον προτάσσει μια σειρά από επιμέρους ζητήματα όπου μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω βελτίωση, όπως είναι το Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, η συνεργασία των Λιμενικών Σωμάτων, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων, η καταπολέμηση δικτύων διακίνησης λαθρομεταναστών, η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, η Τετραμερής Συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας-Ιράν-Πακιστάν και η ενδεχόμενη συμμετοχή Αφγανιστάν, αλλά και η παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ασύλου.

Τέλος, καλεί για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και της πολιτικής προστασίας.