Skip to main content

Πρόσκληση στον κορυφαίο ομογενή James Dimon, CEO της J.P Morgan

Ο James Dimon, CEO της J.P Morgan είναι ελληνικής καταγωγής, δεύτερης γενιάς και θεωρείται κορυφαίος τραπεζίτης διεθνώς.

Προσπάθεια ώστε να πεισθεί ο James Dimon, CEO της J.P Morgan, να επισκεφθεί την Ελλάδα προσεχώς, εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες από πλευράς Αθήνας. Ο συγκεκριμένος είναι ελληνικής καταγωγής, δεύτερης γενιάς και θεωρείται κορυφαίος τραπεζίτης διεθνώς.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν αυτός στον οποίο απευθύνθηκε πρώτα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να του προτείνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε εδώ ότι επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, ωστόσο για λόγους υγείας το ταξίδι του τότε αναβλήθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Έκτοτε, εκκρεμεί και τώρα γίνεται προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου διεθνούς οικονομικού παράγοντα στη χώρα μας, που γίνεται προσπάθεια να εξασφαλισθεί. Ενώ, έχουν προηγηθεί κι άλλες, πολλές από τις οποίες έχουν μείνει μακρά απ΄ τα φώτα της δημοσιότητας. Για παράδειγμα ο Br. Howard, ιδρυτής και επικεφαλής του ομώνυμου αμερικανικού hedge fund, βρέθηκε για λίγες μέρες ινκόγκνιτο στην Ελλάδα. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, για τις ελληνικές διακοπές του προτιμά την Χαλκιδική