Skip to main content

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για την αμερικανική μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας

Δέκα αμερικανικές Πολιτείες προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας την οποία θεωρούν αντισυνταγματική, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης
Δέκα αμερικανικές Πολιτείες προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας την οποία θεωρούν αντισυνταγματική, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Φλόριντα.

Η μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προβλέπει την εξασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης 32 εκατομμυρίων Αμερικανών που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία ασφάλιση. Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο Ρεπουμπλικάνος υπουργός Δικαιοσύνης της Φλόριντα Μπιλ Μακόλαμ σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη με αφορμή το άρθρο που υποχρεώνει τους Αμερικανούς να συνάψουν ασφάλιση υγείας επί ποινή προστίμου. Στο πλευρό του συντάσσονται και τα υπουργεία της Νότιας Καρολίνας, της Νεμπράσκα, του Τέξας, της Γιούτα, της Πενσιλβάνια, της Ουάσινγκτον, της Βόρειας και της Νότιας Ντακότα και της Αλαμπάμα.

«Εάν ο πρόεδρος επικυρώσει το νόμο αυτό, θα προσφύγουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Αμερικανών συμπολιτών μας», υπογραμμίζει ο Μακόλαμ στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι η μεταρρύθμιση «παραβιάζει σαφέστατα το αμερικανικό σύνταγμα».