Skip to main content

Προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό για την επικύρωση της βαθμολογίας

Λόγω της δίωξης κατά του Ολυμπιακού, ο Δικέφαλος έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της βαθμολογίας

Τη νομιμότητα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, όταν και επικυρώθηκε η βαθμολογία από τη θέση του πρωταθλητή μέχρι τη θέση 5 της τελικής κατάταξης, αμφισβητεί ο ΠΑΟΚ, ζητώντας την ακύρωσή της, λόγω της δίωξης σε βάρος του Ολυμπιακού για το ματς με τον Πλατανιά, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Δικέφαλος είχε μειοψηφήσει (μαζί με Κέρκυρα και Λάρισα) στη σχετική απόφαση και προσέφυγε στο στο Διαιτητικό Δικαστήριο για ακύρωση της βαθμολογίας. Άλλωστε, στο Δ.Σ. είχε ζητήσει να μπει ένας αστερίσκος στην επικύρωση για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τους Κρήτες στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και γαι αφαίρεση έξι βαθμών.

Η πειθαρχική δίωξη κατά των Πειραιωτών ασκήθηκε μετά την επικύρωση της βαθμολογίας και με τα τώρα δεδομένα, εάν υπάρξει αφαίρεση βαθμών, θα γίνει στο νέο πρωτάθλημα. Εντούτοις, εάν γίνει δεκτή η προσφυγή του ΠΑΟΚ τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Κι αυτό γιατί αυτομάτως θα μείνουν στον αέρα ο τίτλος του πρωταθλητή και τα πλέι οφ της Super League, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος, που τερμάτισε έξι βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακού, υπερτερούσε σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα και η υπόθεση του ΠΑΟΚ για αφαίρεση βαθμών, για όσα διαδραματίστηκαν στον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΚ, στο Πανθεσσαλικό στάδιο.