Skip to main content

Προσφυγή στον εισαγγελέα για την αποχή των μαθητών στη Βόλβη;

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προειδοποιεί ότι θα ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα εάν συνεχιστεί η αποχή μαθητών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ενδέχεται να ζητήσει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε περίπτωση που συνεχιστεί η αποχή στο δημοτικό σχολείο Προφήτη στο δήμο Βόλβης.

Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, μιλώντας στο Έθνος, καθώς συνεχίζεται από τη Δευτέρα η αποχή μετά από απόφαση των γονέων, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην φοίτηση 46 προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

«Θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανανιάδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ήδη στείλει στον εισαγγελέα την έγγραφη απόφαση των γονέων για την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία ελήφθη απο μια άτυπη πενταμελή επιτροπή καθώς Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται μετά την παραίτηση 4 εκ των 7 μελών του.

«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου και για τα όσα ρητά προβλεπονται από τον αντιρατσιστικό νόμο» προσθέτει ο κ. Ανανιάδης.