Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
x

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΝΙΖ ΓΙΟΥΤΖΕΛ

Την προσφυγή κατέθεσε ο εκδότης των εφημερίδων «Die Welt» και «Welt am Sonntag» - Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Γιουτζέλ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο εκδότης των γερμανικών εφημερίδων «Die Welt» και «Welt am Sonntag» κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την κράτηση από την Τουρκία του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουτζέλ από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Γιουτζέλ τον περασμένο Φεβρουάριο με τις κατηγορίες της προπαγάνδας, της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και της υποκίνησης βίας, στον των αστυνομικών επιχειρήσεων που γίνονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Ο ίδιος, ο δημοσιογράφος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης. Το Βερολίνο από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωσή του Γιουτζέλ, αλλά κι άλλων Γερμανών πολιτών που κρατούνται στην Τουρκία. Οι συλλήψεις αυτές, έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ