Skip to main content

Πρόσφυγες μαγειρεύουν για όλους αύριο στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Οι πρόσφυγες θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά πιάτα Tawa (λαχανικά), Quzi με Tikka (μοσχαρίσιο κρέας), φαλάφελ και Kubeh (κεφτέδες).

Παραδοσιακά πιάτα από το Ιράκ και τη Συρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν αύριο, Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 16:00 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρόσφυγες θα μαγειρέψουν φαγητά της πατρίδας τους στο πλαίσιο της δράσης «Food uniting People - #With Refugees» που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Μουσείο Κινηματογράφου, ενώ οι συμμετέχοντες που θα μαγειρέψουν θα είναι οκτώ άντρες πρόσφυγες από τους καταυλισμούς της Βόλβης και της Αλεξάνδρειας.

Οι τέσσερις από αυτούς είναι Γιαζήδες από το Ιράκ, ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι Άραβες από τη Συρία. Οι πρόσφυγες θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά πιάτα Tawa (λαχανικά), Quzi με Tikka (μοσχαρίσιο κρέας), φαλάφελ και Kubeh (κεφτέδες).