Skip to main content

Πρόσφυγας ήταν κρυμμένος σε βαλίτσα για να φύγει από τη Μυτιλήνη

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος γίνονται μάρτυρες απίθανων μέσων που μετανάστες και πρόσφυγες μετέρχονται για να φύγουν από τη Λέσβο.

Κρυμμένο μέσα στη βαλίτσα της προσπάθησε να μεταφέρει τον 23χρονο γιο της, 41χρονη πρόσφυγας από την Συρία που αναχωρούσε από Μυτιλήνη για Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σύρια πρόσφυγας που διέθετε τρίπτυχο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία και μπορούσε να φύγει από τη Μυτιλήνη, επιβιβάσθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο πλοίο «Αριάδνη» προκειμένου να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Έσπευσε όμως να τη βοηθήσει ο 24χρονος γιος της ο οποίος δεν διέθετε το σχετικό έγγραφο και κουβαλούσε τη βαλίτσα της. Αυτή τη βαλίτσα έλεγξαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και μέσα της βρήκαν τον άλλο της γιο, έναν 23χρονο, ο οποίος με αυτόν τον πολύ περίεργο τρόπο προσπαθούσε να αναχωρήσει για την Αθήνα. Και οι τρεις συνελήφθησαν.

Ας σημειωθεί ότι καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος γίνονται αυτόπτες μάρτυρες απίθανων μέσων που μετανάστες και πρόσφυγες μετέρχονται ώστε να καταφέρουν να φύγουν από τη Λέσβο.

Το περασμένο Σαββάτο μετανάστης προσπαθούσε να ανεβεί στο πλοίο από τον κάβο με τον οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι. Καθημερινό δε είναι το φαινόμενο της προσπάθειας διαφυγής σε φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα μέσα στα οποία και κρύβονται λίγο πριν αυτά επιβιβασθούν στα πλοία της γραμμής.