Skip to main content

Προσαγωγές, συλλήψεις και 101 πρόστιμα ο απολογισμός του «Αλέξανδρος»

Η αστυνομική δράση περιελάμβανε διάφορες αστυνομικές δράσεις και κάλυπτε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και υλοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.

Στις προσαγωγές έξι ατόμων, τη σύλληψη άλλων επτά αλλά και τη βεβαίωση 104 διοικητικών προστίμων προχώρησε η ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο της επιχείρηση «Αλέξανδρος»

Η αστυνομική δράση περιελάμβανε διάφορες αστυνομικές δράσεις και κάλυπτε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ενώ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.

Υλοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, και είχε ως σκοπό την πρόληψη μορφών μικροεγκληματικότητας, την περιστολή των αιτιών εγκληματογένεσης και την εν γένει εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ευνομίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, οι οποίοι αφορούσαν μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην αποτροπή διάπραξης κλοπών και στην αναζήτηση ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Παράλληλα, για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης και τη συνολική αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν ουσιαστικοί τροχονομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά:
Ελέγχθησαν:
⦁  125 άτομα και  
⦁  105 οχήματα

Προσήχθησαν:
⦁  6 άτομα

Συνελήφθησαν:
⦁  2 άτομα για παράβαση του Νόμου Περί τελωνειακού κώδικα,  
⦁  3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου,
⦁  1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων και
⦁  1 άτομο για κλοπή

Βεβαιώθηκαν:
- 101 διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις που αφορούν στον  Κ.Ο.Κ.,
- 3 διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις περί υπαίθριου εμπορίου,
- 3 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. και
- 1 παράβαση για επαιτεία

Κατασχέθηκαν:
- 24,3 γραμμάρια κάνναβης,
- 132 είδη παρεμπορίου,
- 334 πακέτα τσιγάρα,
- 39 πακέτα καπνού και
- χρηματικό ποσό

«Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται συστηματικά και με αμείωτη ένταση» υποστηρίζει η αστυνομία.