Skip to main content

Προς την Εισαγγελία Εφετών το αίτημα έκδοσης των «8»

Το τουρκικό αίτημα, το οποίο παρελήφθη από το υπ. Εξωτερικών, έχει ήδη προωθηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο προχωρά στην εξέταση νομιμότητας

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μεταβιβαστεί σήμερα στην εισαγγελία Εφετών το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση στην Τουρκία των οκτώ στρατιωτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Το τουρκικό αίτημα, το οποίο παρελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών, έχει ήδη προωθηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο προχωρά στην εξέταση της νομιμότητάς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, το αίτημα θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών η οποία είναι αρμόδια για να κρίνει το ζήτημα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εάν ο έλεγχος των εγγράφων ολοκληρωθεί με γρήγορες διαδικασίες, το αίτημα να αποσταλεί στην εισαγγελία ακόμη και εντός της ημέρας.

Αρμόδιο για να αποφανθεί αν θα πρέπει ή όχι να εκδοθούν οι οκτώ στρατιωτικοί στην Τουρκία είναι το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.