Skip to main content

Προς πώληση η μαρίνα της Αρετσούς και πολλά άλλα τουριστικά λιμάνια

Υπολογίζεται ότι 23 λιμάνια και μαρίνες της χώρας περιλαμβάνονται σε περιουσιακά στοιχεία που η παραχώρησή τους βρίσκεται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπάρχει κάτι που συνδέει τη μαρίνα της Γλυφάδας με το αγκυροβόλιο της Αργολίδας και εκείνο της Αρετσούς στην Καλαμαριά. Τι είναι αυτό; Τελούν εν δυνάμει προς παραχώρηση.
 
Υπολογίζεται ότι 23 λιμάνια και μαρίνες της χώρας, περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία η παραχώρηση των οποίων βρίσκεται στον κύκλο δικαιοδοσίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αξιοποίηση τους έρχεται στο προσκήνιο και αναμένεται μεσοπρόθεσμα πολλά αυτά τα assets να παραχωρηθούν σε ιδιώτες που θα αναλάβουν για συγκριμένο χρονικό διάστημα την διαχείριση τους μαζί με την υποχρέωση συγκριμένων επενδύσεων αναβάθμισής τους. Σε πρώτη φάση όμως θα προχωρήσει η αξιοποίηση των δέκα μεγαλύτερων περιφερειακών λιμανιών διεθνούς ενδιαφέροντος όπως και η ολοκλήρωση όσων διαγωνισμών για μαρίνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ειδικότερα της Πύλου και του Αλίμου.

Ποια είναι τα υπόλοιπα λιμάνια και μαρίνες; Κατ' αρχήν, ο εμπορικός και τουριστικός λιμένας Τουρλού, το νέο δηλαδή λιμάνι της Μυκόνου, ο τουριστικός λιμένας Ζακύνθου, ο τουριστικός λιμένας Κατάκολου και το ευρύτερο λιμάνι του, ο τουριστικός λιμένας και μέρος του λιμένα Χίου, η ζώνη αγκυροβολίου Αργολίδας, όλες οι μαρίνες Γλυφάδας, το καταφύγιο τουριστικών σκαφών και το λιμάνι του Πόρου, οι τουριστικοί λιμένες στη Σκιάθο, στη Λιναριά Σκύρου, Αγίου Νικόλαου Κρήτης, Αργοστολίου, στην Ιτέα Φωκίδος, στην Αρετσού Καλαμαριάς, στην Κω, του Μανδρακίου και της Ακαντιάς Ρόδου, της Ύδρας και οι λιμένες Ρεθύμνου και Σούδας.