Skip to main content

Προς μεγάλη νίκη το κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη Σερβία

«Οι Σέρβοι πολίτες μας τίμησαν και πάλι», ανέφερε ενώπιον υποστηρικτών του ο κ. Βούτσιτς, ο οποίος επέλεξε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Προς μεγάλη νίκη οδεύει το «Προοδευτικό κόμμα» (SNS) του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Το SNS, βάσει των αρχικών προβλέψεων του ινστιτούτου Cesid που βασίζονται σε μικρό δείγμα ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 56%.

Το ινστιτούτο πάντως προειδοποιεί ότι πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία ενδέχεται να αλλάξουν.

Εφόσον συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό, το SNS θα κερδίσει περισσότερες από τις μισές έδρες στο κοινοβούλιο.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα του υπουργού εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς αναμένεται να παραμείνει δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστό 10,9%.

Ακολουθεί με ποσοστό 7,3% το υπερεθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος απαλλάχθηκε τον περασμένο μήνα από τις κατηγορίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

«Οι Σέρβοι πολίτες μας τίμησαν και πάλι», ανέφερε ενώπιον υποστηρικτών του ο κ. Βούτσιτς, ο οποίος επέλεξε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δύο χρόνια νωρίτερα από τις προγραμματισμένες εκλογές, προκειμένου να ζητήσει νέα εντολή για να διαπραγματευτεί την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε., η οποία θα συνοδευτεί από αναδιάρθρωση της οικονομίας.