Skip to main content

Προς απόσχιση του κλάδου εκκαθάρισης συναλλαγών η ΕΧΑΕ

Την έναρξη διαδικασίας απόσχισης του κλάδου εκκαθάρισης συναλλαγών της προχωρά η ΕΧΑΕ. Η δραστηριότητα θα μεταφερθεί στην εξαγορασθείσα εταιρεία «Υψιπύλη ΑΕ Αξιοποίησης Ακινήτων και Παροχής Υπηρεσιών»
Την έναρξη διαδικασίας απόσχισης του κλάδου εκκαθάρισης συναλλαγών της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών εκκαθάρισης, αλλά και της εναρμόνισης των κανόνων λειτουργίας της με την ήδη διαμορφωμένη στο διεθνές περιβάλλον πρακτική.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο εναρμόνισης με τη διεθνή πρακτική, οι υπηρεσίες εκκαθάρισης, διακανονισμού και καταχώρησης θα προσφέρονται μέσω χωριστών φορέων. Η δραστηριότητα εκκαθάρισης των συναλλαγών μέσω της απόσχισης του κλάδου από την ΕΧΑΕ, θα μεταφερθεί στην προσφάτως εξαγορασθείσα εταιρεία «Υψιπύλη Ανώνυμος Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων και Παροχής Υπηρεσιών».

Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού η ΕΧΑΕ προχώρησε, την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010, στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της παραπάνω εταιρείας, έναντι τιμήματος 130.000 ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο της εξαγορασθείσας εταιρείας ανέρχεται σε 120.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση της εξαγοράς πραγματοποιήθηκε μέσω ιδίων κεφαλαίων. Η εξαγορασθείσα εταιρεία είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου ΕΧΑΕ και θα μετονομαστεί με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης.