Skip to main content

Προς αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας

Σε κανονικές συνθήκες θα επιστρέψει η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη αύριο Πέμπτη, μετά από μία εβδομάδα αυστηρών περιορισμών λόγω της ηφαιστειακής τέφρας, όπως ανακοίνωσε η Eurocontrol.
Σε κανονικές συνθήκες θα επιστρέψει η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη αύριο Πέμπτη, μετά από μία εβδομάδα αυστηρών περιορισμών λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

"Αναμένεται ότι σχεδόν το 100% της εναέριας κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί στην Ευρώπη την Πέμπτη", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurocontrol. Η Eurocontrol σημείωσε ότι αναμένει 22.500 πτήσεις, ή το 80% να πραγματοποιηθούν σήμερα σε σχέση με τις 28.000 που θα είχαν προγραμματιστεί υπό κανονικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την Eurocontrol, ολόκληρος σχεδόν ο εναέριος χώρος της Ευρώπης κάτω των 20.000 ποδιών είναι διαθέσιμος, με περιορισμούς σε ορισμένες μόνο περιοχές όπως η Φινλανδία και κάποια τμήματα της βόρειας Σκοτίας. Η υπερτλαντικές πτήσεις έχουν επιστρέψει στο κανονικό, με 338 πτήσεις να φτάνουν στην Ευρώπη σήμερα.