Skip to main content

Μπήκαν τα χρήματα στον ΟΑΣΘ - Αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία (upd)

Καταβλήθηκαν σε λογαριασμό του ΟΑΣΘ 2,8 εκατ. ευρώ - Πληρώνονται οι εργαζόμενοι, αναστολή των κινητοποιήσεων αποφασίζει το ΔΣ του συνδικάτου.

Σε αναστολή της επίσχεσης εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς το υπουργείο Μεταφορών μετέφερε σε λογαριασμό του Οργανισμού ποσό 2,875 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στα δεδουλευμένα του Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου στο οποίο θα εισηγηθεί την λήξη της επίσχεσης από αύριο - εισήγηση που αναμένεται να γίνει αποδεκτή. Αυτό σημαίνει ότι αύριο, από την αρχή της βάρδιας, στις 5 το πρωί, τα αστικά λεωφορεία ua επιστρέcουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από 12 ολόκληρες μέρες.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης στη Voria.gr πως η διαδικασία καταβολής των χρημάτων είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες. «Προέκυψε ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα το οποίο λύθηκε. Βρήκαμε τον αρμόδιο υπάλληλο στην τράπεζα στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνεται η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Απο τη δική του πλευρά ο κ. Τσερμενίδης τονίζει ότι « κόσμος της Θεσσαλονίκης πρέπει να γνωρίζει ότι θα πρόκειται για αναστολή, εάν βεβαίως το αποφασίσει το ΔΣ, και όχι για τερματισμό των κινητοποιήσεων. Γιατί ο μήνας τελειώνει και σε λίγο θα είμαστε πάλι απλήρωτοι δύο μήνες. Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι ο κ. Σπίρτζης έλεγε ψέματα και απλώς έβαλε τα χρήματα σε λογαριασμό του ΟΑΣΘ, όπως του είχε υποδειχθεί από την πρώτη στιγμή. Και η ερώτηση είναι απλή: Γιατί δεν έκανε από την αρχή αυτό που έκανε σήμερα;».

Τελευταία ενημέρωση: 17:58