Skip to main content

Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας εισηγήθηκε στο ΔΣ αναστολή των κινητοποιήσεων μετά τη νέα συνάντηση με Σπίρτζη.

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «έπειτα από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο, όπου δόθηκαν διευκρινίσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα ΔΣ των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ωρων απεργιών».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς στη συνάντηση «ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία».

Οι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων του τουρισμού για την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από την Κυριακή. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του ΣΕΤΕ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πρωτοφανή αναστάτωση και σοβαρότατα προβλήματα στον τουρισμό (περισσότερα εδώ).