Skip to main content

Προώθηση ελληνογερμανικής συνεργασίας από ΕΒΕΘ

Η δυναμική των βορειοελλαδικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του ΕΒΕΘ με το ανώτερο στέλεχος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών.

Η δυναμική των βορειοελλαδικών εξαγωγικών επιχειρήσεων αλλά και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του γεύματος εργασίας που παρέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με την ευκαιρία της επίσκεψης στην πόλη μας του ανώτερου στελέχους του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Daniel Sahl.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο καταρτισμένο επιστημονικά ανθρώπινο δυναμικό της Θεσσαλονίκης, που θα μπορούσε να παράσχει –εξ αποστάσεως- υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τις γερμανικές βιομηχανίες, ενώ αναφορά έγινε και στις δυνατότητες της πόλης σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Sahl τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης έργων υποδομής στην Ελλάδα από ευρωπαϊκούς πόρους και συμφώνησε με την αναγκαιότητα λειτουργίας στη χώρα μας Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία θα μπορέσει να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ο α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ και εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Νικόλαος Πέντζος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς, o πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Στέφανος Τζιρίτης, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Wolfgang Hoelscher- Obermaier και η επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου του Ιδρύματος Konrad-Adenauer, Susanna Vogt.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης και ο κ. Sahl συμφώνησαν στη συνέχιση της συνεργασίας και σε θεσμικό επίπεδο, με την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ελληνικών συνδέσμων και του BDI για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.