Skip to main content

Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Βρετανία ανακοίνωσε η Μέι

To έκτακτο διάγγελμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ έγινε λίγα λεπτά μετά τις 13.00.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε έκτακτο διάγγελμα στο οποίο προέβη λίγο μετά τις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με την ίδια ενώ υπάρχει ενότητα στο λαό δεν υπάρχει ενότητα στο Γουέστμινστερ ενόψει του Brexit.

«Οι Εργατικοί λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα διαφωνεί με ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν τώρα εκλογές τότε αυτό το "παιχνίδι" θα συνεχιστεί» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κάλεσε να αποδεχθούν το αίτημα για πρόωρες εκλογές «και ας αποφασίσει ο λαός».

Όπως είπε «ανακοινώνω τις εκλογές με απροθυμία αλλά θα πολεμήσω με αποφασιστικότητα». «Ας απομακρύνουμε τον κίνδυνο της αβεβαιότητας και της αστάθειας. Θα δώσω στη χώρα την ισχυρή ηγεσία που χρειάζεται», τόνισε η κ.υρία Μέι.

Για να εγκριθεί το αίτημα της πρωθυπουργού και ηγέτιδας του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των 650 μελών του κάτω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η κ. Μέι, το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή των εκλογών θα κατατεθεί στη βρετανική βουλή την Τετάρτη.

Ακόμη, η βρετανίδα πρωθυπουργός, εξηγώντας την απόφασή της, είπε ότι όταν ανέλαβε πρωθυπουργός η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα. «Και αυτό το κατάφερα», τόνισε χαρακτηριστικά.