Skip to main content

Προοπτικές για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας βλέπει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα στο διμερές εμπόριο αλλά ειδική επιτροπή ξεκινά τις εργασίες για να ξεπεραστούν

Καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας βλέπει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.  

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε στο αφιερωματικό έτος μεταξύ Ελλάδα και Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι μέσω αυτού «συμβάλουμε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα [εμπάργκο της ΕΕ] στο διμερές εμπόριο, αλλά ειδική επιτροπή ξεκινά τις εργασίες της αυτές τις ημέρες προκειμένου να ξεπεραστούν.

Ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ μίλησε για καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ακόμη ότι «και σήμερα και στο μέλλον θα συζήτησουμε με τους Ελληνες εταίρους τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή». «Και στην περίπτωση της Συρίας και Κυπριακού το κυριότερο είναι να υλοποιηθούν τα συμφωνθέντα βάσει ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ρωσική πλευρά είναι «προσηλωμένη στις απαραίτητες αρχές του Κυπριακού και ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσής του, ενώ είναι και κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων και του τουρισμού και τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη στενότερη.