Skip to main content

Πρόοδος αλλά χωρίς οριστική συμφωνία στο Eurogroup

Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της α΄αξιολόγησης Αθήνα και δανειστές

Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

Η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας), στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση του Εurogroup θα βρεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα, δηλαδή το βασικό πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ, το εφεδρικό πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ που ζητάει το ΔΝΤ και για πρώτη φορά η ελάφρυνση του χρέους.

Στόχος του Προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ είναι να υπάρξει σήμερα μια σημαντική πρόοδος ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 24 Μαίου, επόμενη τακτική συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, όπως ο Γερούν Ντέισελμπλουμ και ο επίτροπος Μοσκοβισί καθώς και υπουργοί Οικονομικών έφτασαν στο κτίριο του Συμβουλίου τέσσερις ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.