Skip to main content

Προμαχώνας: Προσπάθησαν να εισάγουν εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα

Σε έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν 314 πακέτα τσιγάρων, που είχαν εισάγει από κοινού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Στη σύλληψη επτά υπηκόων Βουλγαρίας (3 άνδρες και 4 γυναίκες), στον Προμαχώνα προχώρησαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, βρέθηκαν 314 πακέτα τσιγάρων, που είχαν εισάγει από κοινού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν όπως και το παραπάνω όχημα.

Ακόμη, συνελήφθησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, αστυνομικών  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 2 άτομα για κατά περίπτωση παράβαση του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών. Ειδικότερα συνελήφθησαν:

- Ένας 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και 29 κροτίδες.

- Ένας 53χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 88 λίτρα βενζίνης σε δοχεία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν.
Τα λαθραία καύσιμα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.